Dank voor uw hulp!

BenG is al jaren actief in Zuid-India. Met hulp van onze lokale partner Chandra Sekaran regelen we studiebeurzen, microkrediet-projecten en runnen we een Drop-Out Centre. De Coronacrisis legde onze focus echter ineens bij actuelere problemen. Omdat Tamil Nadu al maanden in een lockdown zit, konden dagloners niet werken, waarmee het inkomen van hun familie wegviel. Een dag geen inkomen betekent een dag geen eten. De afgelopen maanden vroegen wij daarom in het kader van het BenG-noodhulpprogramma om donaties voor voedselpakketten.

Deze actie was een groot succes: er is bijna 12.000 euro opgehaald, waarmee maar liefst zes voedselrondes mogelijk zijn gemaakt. Chandra en zijn vrijwilligers trokken de getroffen dorpen in en hebben niet minder dan hoogwaardige voedselpakketten aan 115 gezinnen gegeven van deze donaties. De pakketten hielpen een gezin van vijf personen twee tot drie weken vooruit. Chandra en zijn team regelden per gezin een basispakket, bestaande uit rijst, Dahl, bonen, kookolie, thee, suiker, kruiden en gedroogde groenten. Als het beschikbaar was, zat er ook zeep in het pakket: Chandra benadrukte het belang van hygiëne en handen wassen zo vaak mogelijk.

Nu, zo’n 9 maanden de crisis in, gloort er een lichtpuntje aan de horizon. Terwijl India nog steeds kampt met grote hoeveelheden coronaslachtoffers en de lockdown in Tamil Nadu (in aangepaste vorm) nog steeds wordt gehandhaafd, zijn er ook positieve dingen te melden. Chandra zegt dat scholen weer open kunnen in 2021 en ook BenG kijkt weer vooruit. Het DOC is weer geopend, zodat de DOC-kinderen weer les krijgen in kleine klasjes en ‘s middags een goede maaltijd krijgen. Studentes zonder internet thuis kunnen hier alsnog online lessen volgen. Om nog een economische klap op te vangen, zijn de aflossingen van de microkredietprojecten opgeschort. Er start zelfs een nieuw Palm Leave Knitting-project, waarbij vrouwen matten weven van palmbladeren.

We hebben veel van u gevraagd de afgelopen maanden, en u heeft veel geholpen. Zonder uw steun hadden we nooit een voedselhulpprogramma op deze schaal kunnen opstarten. Zonder uw steun hadden vele gezinnen honger gehad. We willen u heel hartelijk danken voor alle hulp en het vertrouwen dat u ons de afgelopen maanden heeft gegeven.

Ook Chandra laat vanuit India weten: “we are very much happy and delighted on this great help”, en beter kunnen wij het niet verwoorden!

Gepubliceerd door Gé Mol

Mede website beheerder van www.bengprojecten/nl Ik onderhoudt in India contact met MERDS, de Indiase lokale NGO, die de door BenG gefinancierde en begeleid andere vrijwilligers. Als bestuurslid voor BenG vertegenwoordig ik de projecten in India.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: