Studiebeurzen

Home | Projecten | Nieuws | Over Ons | Contact


Voor talentvolle en gemotiveerde studenten uit arme families is het vaak moeilijk om na de middelbare school een vervolgopleiding te starten. De familie heeft onvoldoende middelen zodat hun kinderen niet door kunnen studeren en daardoor in lager betaalde banen terecht komen.

BenG wil talentvolle jongeren, met name meisjes, ondersteunen met een jaarlijkse studiebeurs voor de duur van de studie. Sponsors kunnen een student “adopteren” en zo bijdragen aan de verdere ontwikkeling en het vergroten van de kansen op de arbeidsmarkt.

Voor € 220 per jaar kan een slimme meid een studiebeurs ontvangen.

Natuurlijk is elk (ander) bedrag ook zeer welkom! Elke euro helpt daar in 10-voud.

Je kunt jouw bijdrage overmaken op ING IBAN: NL73 INGB 0000 534 534 (als je het liever per maand betaalt, kun je het periodiek laten overmaken).


Hoe werkt het?

We gaan uit van de student zelf. We kijken naar de resultaten van de vooropleiding, de ambities en mogelijkheden. Ook zoeken we de student thuis op; het is in India belangrijk dat de familie achter de keuze tot doorstuderen staat. Afhankelijk van de wens en capaciteit van de student kan het gaan om een vaktechnische opleiding, een bachelor, master of zelfs PhD op de universiteit. We sponsoren alleen studies van officieel erkende opleidingsinstituten.

Van de studenten die voor sponsoring in aanmerking komen, wordt een “lifehistory” gemaakt, zodat we meer weten over de familie achtergrond en -situatie van de student, welke opleiding als is afgerond en welke studie de student wil gaan volgen,

Sponsors kunnen er voor kiezen om de EURO 220 per jaar te doneren, liefst voor de hele studieduur van 1 studente. Maar elk sponsorbedrag is uiteraard welkom.

Onze NGO Chandra Sekaran selecteert de studenten en onderhoudt het contact met ze tijdens hun studie, die veelal 2 à 3 jaar duurt. De NGO zorgt ook voor informatie over de voortgang, de studieresultaten en de successen en eventuele problemen tijdens de studie. Jaarlijks houden we onze BenG achterban op de hoogte van de voortgang, resultaten en successen.

Ook na het afronden van hun studie blijft BenG de studenten volgen om te zien wat voor invloed hun studie op hun toekomstontwikkeling heeft. Nilofernisha is nu wiskunde docente op het College waar zij gestudeerd heeft met een beurs van BenG.Home | Projecten | Nieuws | Over Ons | Contact

Privacyverklaring

%d bloggers liken dit: