Noodfonds voor BenG-gezinnen

Het Coronavirus heeft een enorme impact op de wereld. Normaal leven gaat bijna niet meer: horeca en scholen zijn gesloten en mensen gaan zo min mogelijk naar buiten. Maar hoe krom het ook klinkt: in Nederland hebben we eigenlijk nog geluk. We hebben hier een goed zorgsysteem, we kunnen lessen op afstand organiseren en we hebben een stevig vangnet voor mensen die hun baan verliezen.

Maar in India is de situatie anders. De regering heeft een complete lockdown afgekondigd, waardoor alles dicht is en mensen worden gestraft als ze zich niet houden aan de richtlijnen. Dat is een groot probleem voor de armste inwoners. De mensen daar hebben helaas geen vangnet, geen geld voor zorg en soms zelfs niet voor eten, en al helemaal geen toegang tot het volgen van digitale colleges.

BenG herkent de urgentie van dit probleem. Veel gezinnen in de Beng-dorpen dreigen in acute problemen te komen door de maatregelen, zelfs al zijn die noodzakelijk om het Coronavirus te stoppen. Daarom hebben we besloten een noodfonds te openen om de armste en zwaarst getroffen gezinnen te helpen. Een gezin een maand onderhouden kost 25 euro.

Elk bedrag is welkom, maar met 25 euro krijgen we hen de crisis door. Ze kunnen hiermee zonder eigen inkomen toch op eigen benen staan: eten kopen en eventuele medische kosten dekken. Help deze gezinnen de crisis door! Het bestuur heeft al gedoneerd. Help jij hen ook? Klik op de link hieronder!

Doneer hier! 

Gepubliceerd door Gé Mol

Mede website beheerder van www.bengprojecten/nl Ik onderhoudt in India contact met MERDS, de Indiase lokale NGO, die de door BenG gefinancierde en begeleid andere vrijwilligers. Als bestuurslid voor BenG vertegenwoordig ik de projecten in India.

3 gedachten over “Noodfonds voor BenG-gezinnen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: