Red nú een leven: Een dringende oproep vanuit India

Namens het bestuur van BenG doet Gé Mol nog een keer een dringende beroep op de BenG-gemeenschap.

Zoals de hele wereld ondertussen weet is de noodtoestand in India, tijdens de tweede Coronagolf, ongekend dramatisch: Er is gebrek aan alles: ziekenhuisbedden, zuurstof, vaccins, beschermingsmiddelen. De begraaf- en crematieplaatsen zijn volledig overbelast. Ook blijkt er een nijpend tekort aan vaccins te zijn. Overigens kunnen de armste groepen in de maatschappij het zich überhaupt niet veroorloven om vaccins te kopen, laat staan dat zij de vaak Engelstalige vaccinatie-oproepen en -instructies begrijpen. Ook heerst er vaccinatie-angst, zeker nadat een beroemde filmster kort na zijn vaccinatie is overleden. Op 10 mei is een volledige lockdown afgekondigd, voorlopig tot 24 mei. Wij hebben met Chandra Sekaran van onze lokale partner MERDS overlegd hoe BenG zou kunnen helpen tijdens deze tweede piek.

Als kleine organisatie kunnen we bij deze massale uitbraak slechts een minimale bijdrage leveren. Helaas stemde de Indiase overheid niet in met verschillende hulpopties vanuit ons.

De lokale overheid heeft NGO’s opgeroepen om zich te richten op het bevorderen van hygiënemaatregelen en het wegnemen van vaccinatieangst. Chandra en zijn vrijwilligers gaan (goedbeschermd!) naar de dorpen om beschermende en sanitaire middelen (mondkapjes, zeep, desinfecterende gel) uit te delen en voorlichting te geven over het gebruik ervan. Zo blijkt dat er in grote gezinnen bijvoorbeeld maar een of twee mondkapjes zijn, die gedeeld worden. Daarnaast willen zij de mensen informeren over het grote belang om zich te laten vaccineren.

Het benodigde budget voor de aanschaf van beschermingsmiddelen en het verspreiden van simpel voorlichtingsmateriaal voor deze 200 gezinnen is € 3500. Daar kunnen jullie mee helpen!!

Jullie bijdrage is meer dan welkom op onze ING rekening, IBAN: NL73 INGB 0000 534 534 (BIC/SWIFT: INGBNL2A) t.n.v. BenG projecten. Ook zijn we weer een Geef.nl-actie gestart. Die is te bereiken via deze link.

Met vriendelijke groet,
Gé Mol
Coördinator BenG projecten in India

Gepubliceerd door Gé Mol

Mede website beheerder van www.bengprojecten/nl Ik onderhoudt in India contact met MERDS, de Indiase lokale NGO, die de door BenG gefinancierde en begeleid andere vrijwilligers. Als bestuurslid voor BenG vertegenwoordig ik de projecten in India.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: