Corona en BenG in India

Zoals overal in de wereld heeft het Coronavirus ook in India toegeslagen. Hoewel de hoeveelheid besmettingen met zo’n 1250 officieel nog meevalt, heeft de Indiase regering heeft meteen strenge maatregelen ingesteld overal in het land, waar eenzesde van de complete wereldbevolking woont. Zo moeten Indiërs sinds kort zo veel mogelijk binnen blijven om verspreiding te voorkomen. Ook moeten ze afstand houden van andere mensen en zich houden aan hygiënemaatregelen, zoals de politie in het filmpje hieronder treffend voordoet.

Deze maatregelen hebben natuurlijk gevolgen voor de projecten van BenG. In deze update geven we kort aan wat de maatregelen van de Indiase overheid inhouden en wat de gevolgen zijn voor de BenG-projecten.

Begin maart heeft de regering van Tamil Nadu besloten een algeheel reisverbod af te kondigen: iedereen moet thuis blijven. De bevolking is daar goed over geïnformeerd en het lijkt te werken: grote groepen mensen blijven zoveel mogelijk thuis. Ook de uitvoering van de BenG-projecten die met scholing te maken hebben, ligt grotendeels stil. Het Drop Out Centre en het NPR College (de school waar veel studenten met BenG-studiebeurzen studeren) zijn ook gesloten op last van de overheid. Wel gaat het Cows for Kids-project door: ook in tijden van corona is voedsel immers een onmisbaar element.

Zoveel mogelijk mensen werken ook vanuit thuis, hoewel dat soms niet mogelijk is. Het Garment Centre van onze partner MERDS is dan ook gesloten. MERDS hield zich eerst ook bezig met voorlichting over hygiëne, maar grotere bijeenkomsten zijn ook verboden, waardoor dit werk ook niet door kan gaan.

Waar de overheidsmaatregelen in het begin goed leken te werken, ontstaan nu de eerste problemen: zo’n 120 miljoen (!) contractarbeiders vinden geen werk meer en keren noodgedwongen terug naar hun eigen gezinnen, vaak in steden of dorpen verderop. Dit zorgt voor een tegenstrijdige situatie waarbij mensen worden opgeroepen binnen te blijven en niet samen te komen, maar juist daardoor in groten getale terugkeren naar hun woonplekken. Hier is nog geen oplossing voor gevonden. Wel is bekend dat de Indiase politie streng optreedt tegen mensen die zonder reden buiten zijn. Gé en Gemma hebben het Double Dutch Resort, de plek waar onze BenG vrijwilligers vaak verblijven, dan ook gesloten en hun werknemers blijven grotendeels thuis in Athoor.

Daarnaast heeft BenG een noodfonds geopend voor de zwaarst getroffen gezinnen. Voor een donatie van 25 euro kunt u hen een maand vooruit helpen met het kopen van eten en het dekken van medische kosten. Helpt u ook? Klik op de link hieronder!

Doneer hier! 

Gepubliceerd door Gé Mol

Mede website beheerder van www.bengprojecten/nl Ik onderhoudt in India contact met MERDS, de Indiase lokale NGO, die de door BenG gefinancierde en begeleid andere vrijwilligers. Als bestuurslid voor BenG vertegenwoordig ik de projecten in India.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: