Word vrijwilliger

Home | Projecten | Nieuws | Over Ons | Contact

Wil je iets goeds doen voor de wereld?

Zin in een mooi avontuur in India?

Word vrijwilliger!

Waarom vrijwilliger worden bij BenG?

BenG projecten werkt in Zuid-India op het platteland rond de stad Dindigul. De bezienswaardige stad Madurai ligt op 62 km van Athoor. Athoor, een karakteristiek Zuid-Indiaas dorp met een kleurrijke markt, bank en winkeltjes, is de uitvalsbasis voor de projecten. Hier bevindt zich het prachtig gelegen guesthouse van Gé en Gemma, een Nederlands echtpaar, in de Kamaraj vallei in de Palani Hills.

BenG projecten biedt kansen aan kinderen en vrouwen in Zuid-India, die met hun familie onder de armoedegrens leven. We ondersteunen hen om naar school te kunnen en door te leren en zo een zelfstandig en menswaardig bestaan op te bouwen.

Als vrijwilliger heb je de keuze uit zeer verschillende vrijwilligersprojecten.

Projecten bezoeken

Je voert gesprekken met de meiden, jongens en ouders die worden gesteund door BenG. Deze verslagen worden naar sponsors verzonden en gebruikt voor de nieuwsflits om sponsors en belangstellenden op de hoogte te houden en als aanmoediging om te blijven sponsoren.

In het vrijwilligerswerk bij BenG gaan we uit van jouw kennis en vaardigheden. En we kijken in overleg met jou hoe we die het best kunnen inzetten binnen de projecten. Je doet vrijwilligerswerk passend bij jouw interesse en achtergrond. De projecten zijn divers, waardoor we ook verschillende expertise nodig hebben. Je hoeft je hierbij nooit af te vragen waar jouw hulp het hardste nodig is, want zowel de lokale bevolking binnen en rond de projecten als het bestuur van BenG projecten waarderen jouw hulp enorm!

Gemma en Gé kunnen je ter plaatse ondersteunen. Van jou wordt verwacht dat je zelfstandig bent, nieuwsgierig bent naar het leven in een ontwikkelingsland, je probeert te verplaatsen in andere gewoonten en culturen, een doorzetter bent en reizen een hobby vindt.

Kies de informatie die het beste bij jou past en lees de volgende verslagen:

Kies je voor een tussenjaar? Kom je net van HAVO/ VWO en weet je je nieuwe studierichting nog niet precies? Lees het verslag van Karen.

Afgestudeerd en nog geen zicht op een baan? Je wilt je jezelf ontwikkelen, je tijd nuttig besteden, een mooie ervaring opdoen. Lees hier het verslag van Roos van haar ervaringen in het Drop Out Centre.

Op wereldreis, je wilt even een vaste plek en iets nuttigs doen. Je wilt even rust, je bijdrage leveren en de cultuur en gewoonten écht leren kennen. Of toe aan een sabbatical? Je hebt al jarenlang een drukke baan en vraagt je af en toe af hoe het zou zijn om een sabbatical te nemen. Lees de verslagen van Nicoline en Jos of dat van Rebecca en Paul.

Ervaringen van andere vrijwilligers

Karen – vrijwilliger 2012

“Ik heb geleerd over India: over de lesmethoden die er gehandhaafd worden, over de kinderen die er opgroeien en over het harde werk dat er gedaan wordt door mensen uit alle lagen van de bevolking. Ik heb geleerd over mijzelf: waar mijn sterke en zwakke punten liggen; aan nieuwe projecten beginnen kan erg confronterend zijn. Maar de belangrijkste les die ik geleerd heb, is ook de mooiste: ik heb geleerd dat er geweldige mensen er bestaan, mensen die uit de goedheid van hun harten geven en steunen, puur om de mensen om hen heen te begeleiden naar een beter morgen – op lange of korte termijn. “

Nicoline -vrijwilliger in 2014

“Om verder te kunnen studeren zijn de meeste studenten afhankelijk van een één op één – sponsoring. De conclusie die getrokken mag worden is dat de drie jaar zondagsklas die de studenten kunnen volgen veel kansen oplevert voor de toekomst. De meiden hebben mij gevraagd alle sponsoren die dit project mogelijk maken hierbij hartelijk te bedanken.”

Hedwig – vrijwilliger in 2017

“De kinderen willen dolgraag hun huisje aan ons laten zien. De meeste ouders zijn ook heel dankbaar zodra ze Chandra zien bij de homevisit. Ze zijn blij dat hun kinderen naar DOC kunnen. Chandra vertelde later wel dat veel ouders verwachten dat ze geld o.i.d. zouden krijgen, omdat wij langskwamen en foto’s maakten”

Stuur NU een mail naar vrijwilligers@bengprojecten.nl of neem contact op via onze contactpagina


Zie je dat vrijwilligerswerk niet zo zitten, maar wil je wel iets doen?


Home | Projecten | Nieuws | Over Ons | Contact

Privacyverklaring

Hier vind je de jaarverslagen, ons beleidsplan en de nieuwsbrieven.

%d bloggers liken dit: