Over Ons

Home | Projecten | Nieuws | Over Ons | Contact

“BenG stelt zich tot doel het scholingsniveau van kansarme kinderen in Zuid-India te verhogen. BenG investeert in het verhogen van de economische zelfstandigheid van vrouwen door leningen te verstrekken voor het starten van een eigen bedrijf. Deze microkredieten worden terugbetaald en kunnen opnieuw gebruikt worden.

Jaarverslagen, beleidsplannen en nieuwsbrieven

Hier vind je de jaarverslagen, ons beleidsplan en de nieuwsbrieven.

Gé en Gemma Mol

Vertegenwoordiger BenG in India

Gé Mol is getrouwd met Gemma. Samen vertegenwoordigen zij BenG ter plaatse in India, waar zij al sinds 1997 wonen. Vele trektochten in de Indiase en Nepalese Himalayas hebben de zin in verre reizen en lange wandelingen blijvend gestimuleerd. Nadat hij in 1997 stopte met werken aan het watermilieu bij Rijkswaterstaat, ruilde hij zijn standplaats Amsterdam voor het Holland House in Athoor, idyllisch gelegen op het Zuid-Indiase platteland. Sinds die tijd wonen Gé en Gemma zo goed als permanent in India.

Gemma is vele jaren in de gezondheidszorg werkzaam geweest als algemeen verpleegkundige, een beroepsgroep waar het niet ongewoon was om werk en lange reizen te combineren. In 1980 heeft ze samen met Gé een reis van een jaar
gemaakt door Zuidoost Azië: “Tijdens deze reis hoorden wij op de boot van India naar Sri Lanka voor het eerst van het kinderproject van Boys Town Society in India. In 1983 bezochten wij dit project en sindsdien ben ik betrokken bij Stichting Boys en Girls Towns (BenG) waarbij Gé en ik van 1992 tot 1997 samen het secretariaat hebben gevoerd. Nadien ben ik nog lang bestuurslid van BenG geweest. Doordat ik niet regelmatig bij de vergaderingen aanwezig kan zijn en bij kan dragen aan de discussie, ben ik daar mee gestopt. In India heb ik nog wel veel contact in ons guesthouse, waar de vrijwilligers van BenG logeren. Ook vang ik andere gasten en bezoekers op.”

Sinds 1997 werken Gemma en Gé samen met een hecht team medewerkers en een assortiment aan huisdieren in Holland House. In 2002 startten zij Double Dutch Resort een home stay/guesthouse waar ook vrijwilligers voor BenG van harte welkom zijn tegen een speciaal tarief. Gé onderhoudt goed contact met MERDS, de Indiase lokale NGO die de door BenG gefinancierde projecten uitvoert, en begeleidt andere vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn de ogen en oren in India voor het bestuur in Nederland. Als bestuurslid voor BenG vertegenwoordigt Gé de projecten in India.

Stuur me een e-mail: ge@bengprojecten.nl

Toby Frielink

Voorzitter

Mijn eerste contact met BenG ontstond toen ik in 2012 mijn sabbatical hield bij Gé en Gemma in Zuid-India. Daar zette ik me in voor het toenmalige project Cows for Kids, maar ook voor het Drop Out Centre en voor de Little Stars kleuterschool, die helaas niet meer bestaat. Ik ga om het jaar terug naar India en reis dan gelijk door een stukje – voor mij – nieuw en Incredible India. In 2013 werd ik (voor het eerst) voorzitter van BenG. Vanaf zomer 2019 ben ik dat opnieuw. Ik werk nauw samen met onze Indiase partner MERDS om verzelfstandiging en continuïteit in de projecten te krijgen, inclusief de financiële en inhoudelijke jaarverslagen. In overleg met MERDS zetten we in op economische zelfstandigheid van vrouwen. BenG geeft microkrediet aan diverse zelfhulpgroepen vrouwen. Fondswerving in India zelf is the next step.

Stuur me een e-mail: Toby@bengprojecten.nl

Theo Waegemaekers

Secretaris

Mijn fascinatie voor  India begon in 1977 , toen ik  in het kader van de opleiding tot arts een stage/veldonderzoek deed  naar eetgewoontes en voedingsdeficiënties in enkele afgelegen dorpen in de Zuid-Indiase deelstaat Tamil Nadu. In de vele jaren daarna was ik druk met werk en gezin, maar India bleef trekken.

Zo kwam ik na enkele andere reizen door India in 2016 en 2019 uit bij BenG (en Gé en Gemma). In mei 2019 ben ik de nieuwe secretaris geworden. Ik word enthousiast van de kleinschaligheid waarmee BenG werkt, de korte lijnen naar de Indiase partner MERDS, de focus op onderwijs en economische ontwikkeling van vrouwen, de betrokkenheid van de donateurs. Samen met de andere bestuursleden wil ik me hard maken voor behoud van deze waarden, maar ook werken aan de noodzakelijke veranderingen om de organisatie toekomstbestendig te maken.

Stuur me een e-mail: theo@bengprojecten.nl

Jan Lange

Penningmeester

Gehuwd met Elza. Ik heb een zoon/schoondochter en twee kleindochters. Zelf ben ik als zelfstandige ondernemer werkzaam geweest in een administratieve functie. Op 57-jarige leeftijd gestopt met werken, om mijn passie voor het reizen daadwerkelijk te gaan doen.

Op doorreis in India ben ik bij Gé en Gemma terecht gekomen en heb daar wat administratieve dingen opgelost. Het jaar erna heb ik samen met Toby een verslag gemaakt van de resultaten na een aantal jaren “Cows for Kids.” 

In het nieuwe bestuur wil ik mijzelf inzetten op een economische manier, kleine startende ondernemingen bij te staan. Dit alles wel op de Indiase manier.

Stuur me een e-mail: Jan@bengprojecten.nl

Eva Boumans

Hoofd Fondsenwerving

Ik ben altijd al enorm betrokken geweest met NGO’s en wilde me graag op een meer structurele manier inzetten. Via mijn tante kwam ik bij BenG in India terecht en ik werd verliefd op de projecten. BenG doet onwijs veel op het gebied van educatie en vrouwenrechten in een van de armste gedeeltes van India. Ik hoop me hier nog heel lang voor in te mogen zetten!

Stuur me een e-mail: Eva@bengprojecten.nl

Paul Heuts

Public Relations

Als 19-jarige student Journalistiek kwam ik in 2015 puur toevallig terecht bij Gé en Gemma in India. Ik werd aan het werk gezet en werd de eerste vrijwilliger vanuit de Fontys-minor Global Development Issues. Daarna ben ik in contact gebleven: het prachtige India bleef mij interesseren, evenals de NGO BenG. Toen ik werd gevraagd als bestuurslid, was het dan ook vanzelfsprekend dat ik me in ga zetten voor de projecten waar BenG zich sterk voor maakt: alle kleine beetjes helpen! 

Voor dit bestuur ben ik bereikbaar voor persvragen en communicatiezaken, maar ook voor vragen van nieuwe vrijwilligers of donateurs. Door de lijntjes kort te houden, bereiken we immers het beste resultaat. 

Stuur me een e-mail: paul@bengprojecten


Kom jij ons helpen?


Home | Projecten | Nieuws | Over Ons | Contact

Privacyverklaring

Hier vind je de jaarverslagen, ons beleidsplan en de nieuwsbrieven.

%d bloggers liken dit: