Dinsdag 29 november Giving Tuesday: helpt u mee?

We kondigden het al aan: 29 november het Giving Tuesday. Het is de dag waarop wereldwijd wordt gevraagd uw hart te laten spreken. Op deze dag kunt u voor een gezin in India het verschil maken: helpt u vanuit uw huis een gezin vooruit?

BenG zet zich al sinds 1997 in voor de armste gezinnen in Zuid-India. Met uw donatie voeren we enkele kleinschalige projecten uit in enkele dorpen. Zo verzorgen we studiebeurzen voor jongeren die zonder steun van onze donateurs zouden moeten werken om hun familie te verzorgen. We zien dat deze jongeren en hun families beter terecht komen, door hun studie. Daarnaast kunt u voor 72 cent per dag basisschoolkinderen uit de kinderarbeid halen, door ons Drop Out Centre, een naschoolse opvang onder intensieve onderwijsbegeleiding. Deze kinderen konden vaak niet naar school omdat ze uit arme gezinnen komen en moesten werken, of omdat hun ouders zijn overleden. Recentelijker hebben we dankzij onze donateurs een nieuw project kunnen starten, waarbij gezinnen door een microlening zelfstandig kunnen worden. Ze kunnen bijvoorbeeld een koe kopen, of een eigen bedrijfje starten.

De afgelopen jaren kwam de wereld tot een haperende stop door het coronavirus, waardoor India hard werd geraakt. De armste gezinnen in onze dorpen des te harder: als dagloners waren ze afhankelijk van dagelijkse opdrachten, die ineens niet meer kwamen. Geen werk betekent geen eten. BenG heeft daarom een aantal keer opgeroepen voor donaties. Deze oproepen waren zó succesvol dat we maar liefst zes keer voedselpakketten konden uitdelen aan de armste gezinnen.

Komende dinsdag is het Giving Tuesday en kunt u bijdragen aan onze projecten. Kunnen we op u rekenen? Een Indiaas gezin zal u dankbaar zijn. Elk bedrag helpt, maar voor 220 euro helpt u een student een jaar vooruit, voor 500 kunt u een gezin een klein bedrijfje laten starten. Voor het kleine bedrag van 72 cent per dag kunt u een kind onderwijs geven en uit de kinderarbeid halen. Wilt u meer weten over onze projecten, of een beter beeld krijgen van wie wij zijn? Kijk dan op onze website. Kunt u niet wachten tot dinsdag, u kunt altijd eenmalig of structureler een donatie doen via deze link.

Hieronder ziet u studente Gayatri, die door een BenG-studiebeurs haar familie kan ondersteunen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: