Corona in India nog steeds een groot probleem

Onze projecten zijn op het moment volledig gericht op voedselhulp in de dorpen waar BenG aanwezig is. We doen vanuit BenG een dringende oproep voor uw hulp: zonder uw donatie kunnen wij het geven van deze voedselhulp niet lang meer volhouden. Onze secretaris Theo Waegemaekers gaat in een bijlage in op de cijfers en de medische toestand rond Corona in India, specifiek gericht op Tamil Nadu. Mocht u deze bijlage willen ontvangen, reageer dan op deze nieuwsbrief met uw emailadres.

In Nederland is de zomer in volle gang. Onze wereld is weer bijna helemaal open: restaurants, bioscopen en het strand zijn terug van weggeweest. Maar hoewel het in Nederland beter gaat, kampen andere Europese landen met regionale uitbraken en de rest van de wereld staat er vaak nog slechter voor. BenG is altijd nauw betrokken geweest met de situatie in India, specifiek in de dorpen rond Natham, waar we veel van onze projecten uitvoeren. Ook nu houden we de onze dorpen goed in de gaten: regelmatig stuurt onze partner ter plaatse, Chandra, ons updates over “onze” dorpen. 

Deze updates tonen een steeds zorgelijker beeld van de situatie in en rond Natham. Voor het eerst zijn er dodelijke slachtoffers gevallen in de dorpen waar BenG actief is met de projecten. Zo is een grootouder van een meisje in ons Drop- out center overleden en zit zij samen met haar op in quarantaine. . Ook het aantal besmettingen loopt nog altijd op: de piek is er nog niet, maar het ziekenhuis in Natham is inmiddels vol, evenals het noodhospitaal in de openbare school. Deze ontwikkelingen zorgden ervoor dat Natham en omgeving in volledige lockdown zit. De winkels zijn dicht, niemand mag de straat op en dagloners zitten zonder werk. In de dorpen liggen daardoor ook de BenG-projecten stil. Scholen zijn dicht, evenals het Drop-out center en ook de microkrediet projecten leveren op het moment niets op. 

Er dreigt een hongersnood door het wegvallen van deze inkomsten. BenG heeft daarom besloten een noodfonds voor voedselhulp op te zetten. Dit noodfonds heeft sinds de start begin april ruim de helft van de tot nu toe benodigde € 12.000 opgeleverd. 

Chandra en een team van vrijwilligers delen pakketten uit met noodzakelijke producten erin, zodat de gezinnen voorlopig kunnen overleven. 

Mede dankzij vele donaties zijn we met de vijfde ronde voedselhulp voor 115 gezinnen gestart. De crisis is echter nog lang niet voorbij, en de noodbuffer van BenG begint te slinken. In dit tempo haalt BenG het niet om gedurende de komende maanden gezinnen van voedsel te blijven voorzien. Om zoveel mogelijk mensen voor honger te behoeden, moeten nu alle zeilen bij worden gezet. Daarom nogmaals het verzoek: helpt u ons mee Indiase gezinnen van voedsel te voorzien? Uw donatie kan een gezin de crisis door helpen! 

Zonder uw hulp hebben onze projecten in India geen toekomst. Daarom roepen wij nogmaals op om te steunen, zodat wij deze gezinnen de tools kunnen bieden om gezond uit deze crisis te komen.

Dat kan online via https://bengprojecten.nl/geef-nu/ of rechtstreeks door overmaken op de bankrekening van BenG: NL73 INGB 0000 534 534. En uiteraard blijft uw donatie aftrekbaar conform de ANBI regeling. 

Bedankt voor uw gift!

Gepubliceerd door Gé Mol

Mede website beheerder van www.bengprojecten/nl Ik onderhoudt in India contact met MERDS, de Indiase lokale NGO, die de door BenG gefinancierde en begeleid andere vrijwilligers. Als bestuurslid voor BenG vertegenwoordig ik de projecten in India.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: