Corona Update: weer 115 gezinnen voorlopig geholpen met uw hulp!

De lockdown verlengd tot minimaal 30 mei: we zijn er nog niet!     

Nu de wereld al langere tijd in de coronacrisis zit, begint ook in India de hulpverlening langzaam op gang te komen. BenG heeft dankzij uw donatie een derde ronde aan hulppakketten kunnen verdelen onder de armste bewoners rond het dorp Natham, in Tamil Nadu. Dank u wel! Dankzij uw donatie komen we een eind, maar uw hulp is (helaas) nog altijd nodig. Wij geven u een kleine update over de situatie in India en wat BenG doet voor de zwaarst getroffen gezinnen.

In India geldt een strenge lockdown die is verlengd tot 30 mei: geen enkel openbaar vervoer; de hele economie ligt stil; de melk uit de dorpen waar BenG actief is met het Cows for Kids-project kan niet opgehaald of verwerkt worden. Miljoenen mensen verloren hun werk, hun inkomen en hun weg naar huis. Na 30 mei neemt de overheid een besluit over verlenging of versoepeling van de maatregelen.

In Natham mogen bepaalde kleine winkels weliswaar inmiddels weer open, maar zonder (eigen) vervoer komt men er niet. Hoewel inmiddels de overheidshulpverlening op gang is gekomen, is die gebrekkig: mensen in afgelegen dorpen en de allerarmsten zijn lastig te bereiken en blijven vaak onzichtbaar voor de hulp. Onze lokale partner MERDS zoekt deze mensen gericht op.

Een MERDS-vrijwilligster reikt een voedselpakket uit aan een gezin met drie kinderen.

Inmiddels begint hier in Nederland de wereld zich weer te openen. We kunnen langzaamaan terug naar het comfortabele leven dat we gewend zijn. We hebben geld voor ontsmettingsmiddel, stromend water en een huis om in te verblijven of te werken, op 1,5 meter afstand.  We verhongeren niet als we niet elke dag kunnen gaan werken. De horeca opent en het vakantiegeld is gestort. 

BenG heeft door gulle donaties een noodfonds kunnen opzetten waar inmiddels 115 gezinnen tijdelijk mee zijn geholpen. Maar we zijn er nog lang niet. Zo lang de lockdown voortduurt en er hongersnood dreigt, wil BenG zich blijven inzetten voor gezinnen die zonder hulp in de problemen komen. Dat kunnen wij niet zonder uw donatie.

Hebt u 25 euro over om een Indiaas gezin de lockdown door te helpen?

Elke euro helpt!

Klik op de link om te doneren

Gepubliceerd door Gé Mol

Mede website beheerder van www.bengprojecten/nl Ik onderhoudt in India contact met MERDS, de Indiase lokale NGO, die de door BenG gefinancierde en begeleid andere vrijwilligers. Als bestuurslid voor BenG vertegenwoordig ik de projecten in India.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: