UPDATE: BenG corona-noodfonds in India

De lockdown in India om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen duurt voort. BenG heeft een noodfonds opgericht om de armste slachtoffers van deze lockdown te helpen. In no-time werd er, dankzij uw snelle bijdrage, ruim 2.800 euro opgehaald! Daarmee zijn rond 10 april al 110 gezinnen geholpen met een voedselpakket van 20 kilo. Met dat pakket kan een gezin van vijf personen gedurende ruim een week twee maaltijden per dag bereiden – en dat dankzij uw 25 euro.

Dank u voor uw hulp! En dank aan onze lokale partner MERDS die de pakketten met risico voor eigen gezondheid heeft uitgedeeld in de plattelands dorpen rond Natham.

De eerste ronde

De straten van Natham zijn verlaten; er rijdt geen bus of riksha. De winkels zijn dicht, dus voor de mensen in de dorpen is het vrijwel onmogelijk om aan voedsel te komen.

Onze lokale partner MERDS heeft een selectie gemaakt van de meest hulpbehoevende (BenG-)gezinnen en hen een door u gesponsord voedselpakket overhandigd. De directeur van MERDS, Chandra Sekaran, is met een team vrijwilligers de pakketten gaan bezorgen. Om het goede voorbeeld te geven, houdt hij zijn masker op, want nog lang niet iedereen is gewend aan binnenblijven en afstand houden.

Voor wie in India geweest is: u weet hoe moeilijk het is Indiërs lachend op de foto te krijgen. Deze beelden zeggen genoeg. Chandra heeft ook bedankjes gehad: “Nog nooit zo’n lekkere rijst gegeten!”

Het vervolg

De Indiase regering heeft de lockdown inmiddels verlengd tot 3 mei. Lokale noodhulp komt op gang, maar men moet geregistreerd staan op een vaste woonplaats met huisnummer om hiervoor in aanmerking te komen. Geen huisnummer betekent geen rantsoenkaart en dat betekent: geen hulp. De armste gezinnen wonen vaak in zelfgemaakte, illegale bouwwerken en vallen dus buiten de noodhulp.

De situatie wordt uiteraard steeds kritieker: dagloners hebben geen werk of inkomen meer. Er is schaarste aan goed voedsel en men mag (en kan) niet de straat op voor boodschappen.

De volgende ronde

BenG heeft MERDS gevraagd om een tweede zending voedselpakketten voor te bereiden. De pakketten van 20 kilo bevatten voedzame ingrediënten als goede kwaliteit rijst, linzen, kruiden, groenten, olie en suiker. En een flinke dosis theepoeder, want zonder Chai wordt het natuurlijk niets, in India.

Door uw donatie kunnen wij hen blijven helpen. Wij vragen dus nogmaals om uw hulp om een Indiaas gezin de crisis door te helpen. Wilt u ons (nogmaals) steunen? Klik op deze link naar de doneeractie, of gebruik de link hieronder! Nogmaals bedankt!

            DONEER VOOR HET BENG-NOODFONDS!

Gepubliceerd door Gé Mol

Mede website beheerder van www.bengprojecten/nl Ik onderhoudt in India contact met MERDS, de Indiase lokale NGO, die de door BenG gefinancierde en begeleid andere vrijwilligers. Als bestuurslid voor BenG vertegenwoordig ik de projecten in India.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: